Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

Projekthét a Rákócziban

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
Közzétéve: 2019. november 19
Írta: rfkv.hu

Ki volt Szent Márton? Miért ünneplik Németországban a Márton-napot? Milyen hagyományok, szokások kötődnek ehhez a naphoz? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre is választ kaptak a diákok a november 12-14. között megrendezett német nyelvi projekthetünkön.

Köztudott, hogy a diákok körében a legnépszerűbb idegen nyelv az angol. Ehhez hozzájárult, hogy ez az informatika nyelve, a legnépszerűbb zenekarok  angol nyelvű zeneszövegeket énekelnek dalaikban, a legizgalmasabb filmek többnyire angol nyelvűek. A német nyelv egyre inkább háttérbe szorult vagy az általános iskolákból eltűnt az utóbbi években. A németet tanító pedagógusok ezért rengeteget fáradoznak ennek a nagyon fontos nyelvnek a népszerűsítésén. Hiszen számos német cég dolgozik Magyarországon, sok német nyelvű turista érkezik hazánkba, a tudomány, a kultúra számos nagyja alkotott ezen a nyelven.  Ez a gondolat ihlette meg ezt a projekthetet, melynek megvalósításában iskolánk valamennyi pedagógusa partnerünk volt.

A Márton-naphoz kapcsolódó projekthét keretében színes programok várták a diákokat.

Hangulatos díszletet készítettek Rubóczkiné Bodnár Anikó és Lipéczné Vámos Mónika tanárnők, mely felidézte nekünk az ősz, a Márton-nap hangulatát.

Kedden színvonalas kulturális műsort készítettek Vassné Orosz Katalin és Novákné Titkó Erzsébet tanárnők és diákjaik. Verset mondtak, énekeltek, táncoltak, iskolánkba varázsolták a bajor fesztiválok vidám hangulatát.

Egész héten érkeztek a rajzpályázatra a szebbnél szebb alkotások, melyből kiállítást szervezett Deák Viktória tanárnő.

A rendezvénysorozat záró akkordja a november 14-én megrendezett német nyelvű csapatvetélkedő volt. Négy szakgimnáziumi csapat mérte össze tudását játékos feladatok formájában. A vetélkedőt összeállította és lebonyolította Sebőkné Potyók Marianna tanárnő.

A pozitív visszajelzések azt bizonyítják, hogy a projekthét nem volt hiábavaló. A diákok jól érezték magukat, bővítették ismereteiket, német nyelvtudásukat.

Sebőkné Potyók Marianna

munkaközösség-vezető

 

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting