Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

Valentin-napi idegen nyelvi szavaló és országismereti versenyek a Rákócziban

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
Közzétéve: 2019. március 14
Írta: rfkv.hu

A Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának  idegen nyelvi munkaközössége területi szavaló és országismereti versenyt szervezett 2019.02.22-én angol és német nyelven a Kisvárdai SZC tagintézményei számára. Vendégcsapatok és egyéni versenyzők jelentkeztek a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiumából és a Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiumából. A diákok előre megadott tematika alapján készültek a versenyekre felkészítő tanáraik segítségével.

Az angol szavaló és országismereti verseny témája Skócia és Robert Burns költészete volt. A német szavaló és országismereti verseny témája Németország és J.W.Goethe költészete volt. A munkaközösség tagjai egy emberként támogatták a szervezést, sikerült oldott, kellemes légkört varázsolniuk a verseny alatt.  A versenyzők és értékelők élvezték az izgalmas, fordulatokban bővelkedő munkát. Dicséret illeti a feladatkészítő és felkészítő kollégák munkáját: Szücs Udvari Krisztina, Rubóczkiné Bodnár Anikó, Vassné Orosz Katalin, Sebőkné Potyók Mariann, Pápainé Lőrincz Judit /Rákóczi/, Arsziri Katalin /Záhony/, Kerezsi Henriette és Papp Mariann /Csenger/.

Az angol verseny győztesei: 1. Kandó Smarties /Záhony/, 2. Girls in Kilts /Csenger/, 3. Tartan Fighters /Kisvárda/.

A német verseny győztesei: 1. Ady Endre Középiskola és Kollégium csapata, 2-3. II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata.

Rendezvényünket támogatta a Kisvárdai SZC és az Oxford University Press kiadó.

Köszönöm minden kollégám kimagasló, lelkes hozzáállását. Jövőre veletek ugyanitt!

Csorbáné Burcs Erika

munkaközösség-vezető

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting