Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

„ Márton napján libát eszünk ...”

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
Közzétéve: 2018. november 22
Írta: rfkv.hu

Eseménydús projekthetet tudhat maga mögött a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az idegen nyelvi munkaközösség ugyanis az elmúlt héten szervezte meg az ún. Márton- napi témahetét. Hangulatos, vidám dekorációt varázsoltak az aulába, ami nagyszerű háttérként szolgált az eseményeknek.

Három versenyt hirdettünk meg a tanulóinknak: rajzversenyt, Márton-napi lámpás-készítő versenyt, és egy igazi kihívást, gasztroversenyt a vendéglátó szakon tanulók számára. A csapatok 4-4 főből álltak, két fő szakács és két fő pincér. A szakácsoknak Márton- napi libacombot kellett elkészíteniük, párolt káposztával , fűszeres sült burgonyával, s desszertként panna cottát erdei gyümölcsraguval. Miközben ez a finom étel készült, a pincérek ünnepi terítéket varázsoltak az asztalokra, alkalomhoz illő asztali díszt készítettek, menükártyát állítottak össze magyar és idegen nyelven. Az értő zsűri előtt szépen feltálalták az ételt, ismertették azok elkészítési módját idegen nyelven.

Tapasztalataink szerint jó hangulatban töltöttük el ezt a néhány napot, sok kolléga és sok tanuló kapott lehetőséget a kreativitásának kibontakoztatására. Reméljük, hogy azt a vállalkozó kedvet és aktivitást, ami minden programban megnyilvánult, megőrzik, és a többi rendezvényen is ezt kapjuk tőlük!

Kisvárda, 2018. november 21.

az idegen nyelvű munkaközösség

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting