Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

MÁRTON-NAPI RENDEZVÉNYSOROZAT A RÁKÓCZIBAN

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
Közzétéve: 2017. november 14
Írta: rfkv.hu

A Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola idegen nyelvi munkaközösségének német tagozata a Márton-nap kapcsán immár második alkalommal projekthetet szervezett, melyre szeretettel meghívta a diákokat, tanárokat és dolgozókat. A rendezvénysorozat 2017. november 8. és 10. között zajlott. A projekthetet Csörsz Ferenc tagintézmény-vezető úr nyitotta meg, azután a tanulók előadást tartottak a Márton-nap eredetéről, népszokásokról és hagyományokról. Deák Viktória tanárnő beszámolt arról, hogy a meghirdetett rajzpályázatra sok igényes alkotás készült. Ezekből kiállítást szervezett a német munkaközösség.

Tanórai kereteken belül és kívül egyaránt Szent Márton történetével, a hozzá kapcsolódó hagyományokkal, népszokásokkal, jellegzetességekkel ismerkedtek meg a tanulók. Verseket, dalokat tanultak, lámpásokat készítettek, Márton-naphoz kapcsolódó német és magyar nyelvű gasztronómiai recepteket gyűjtöttek össze. Ennek keretein belülrajz- és lámpáskészítő pályázatot is hirdettünk iskolánk diákjai részére, a különböző technikával elkészült műveket összegyűjtöttük és elhelyeztük az iskolánk aulájában. A kiállításunk célja az volt, hogy minél több tehetséges diákot fedezzünk fel. Az alkotói tevékenység óriási élmény volt a tanulóknak. Az önismerethez való eljutás segítséget nyújtott megtalálni azt, amiben a tanulók képességei a legjobbak. A zsűri tagjainak több mint 50 különböző technikával készült rajzot és lápmást kellett elbírálni.

A rajzpályázat eredménye: I. helyezett Góré Nikoletta (10.F osztály), II. helyezett Rostás Anita (12.I osztály),  III. helyezett Nagy Bernadett (10.F osztály).

A lámpáskészítő verseny helyezettjei: I. Lizák Noémi (13.J osztály)  II. Bodnár Csilla (11.B osztály)  III. Oláh Regina,Balogh Edit és Justyán Kinga (11.F osztály).

A rendezvényhét záróeseményeként német nyelvű vetélkedőt szervezett Novákné Titkó Erzsébet tanárnő, amely nagy élmény volt a résztvevő csapatok és az őket elbíráló zsűri számára is. Csapatverseny keretében adtak számot tudásukról. A verseny eredménye:                                           

                                                               I. helyezett: 12. I osztály

                                                               II. helyezett: 10.I osztály

                                                               III. helyezett: 12.I osztály

                                                               IV. helyezett: 11.B osztály

Köszönetet mondunk az idegen nyelvi munkaközösség tagjainak: Novákné Titkó Erzsébetnek, aki főszervezője volt a rendezvénynek, Deák Viktóriának a rajzverseny megszervezéséért, Vassné Orosz Katalinnak és Rubóczkiné Bodnár Anikónak a lámpásverseny és dekoráció szervezéséért és kivitelezéséért, valamint a „KIRBAU” Kft-nek az élethű dekoráció biztosításáért.

Köszönjük szépen, hogy ilyen sokan vettek részt a rendezvénysorozatban és további sikereket kívánunk!

Csörsz Ferenc

tagintézmény- vezető

 

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting