Hiba
  • [sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 121025_leonardo mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

Leonardo 2012

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
Közzétéve: 2012. október 25
Írta: rfkv.hu

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 121025_leonardo mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Szakmai beszámoló

A projekt végrehajtása 2012. július 1 és augusztus 18-a között történt meg. 21 tanuló és 2 kísérőtanár vett részt, a program során nem kellett egyetlen tanulót sem idő előtt hazaküldeni rossz magaviselete vagy hanyag munkavégzés miatt. A tanulók ki- és hazautazása busszal történt meg, amit semmilyen váratlan esemény nem zavart meg.

A tanulók 2-4 fős csoportokban voltak a Rosenheimtől távol eső munkahelyeken. A csoportos elhelyezés előnye volt, hogy tudtak egymásnak segíteni, nem érezték magukat magányosnak, kisebb volt a honvágy, hátránya, hogy az idegen-nyelv tudás kisebb mértékben fejlődött, mert egymás között magyarul beszéltek, illetve a jobb nyelvtudással rendelkező segítette a másikat. Az ideális elhelyezés a nyelvtanulás szempontjából munkahelyenként egy tanuló lenne. A feladataik megfeleltek a képzési megállapodásban leírtaknak, illetve, ahogy fejlődtek, úgy bíztak a jobb képességű tanulókra egyre több feladatot vagy hagyták önállóan dolgozni őket. A kísérőtanároknak nem volt feladatuk és nem is voltak benne kompetensek, hogy a tanulók munkáját szakmai szempontok alapján ellenőrizék. A partnerek visszajelzése alapján elégedettek voltak a tanulóink munkájával. A munkaidejük és beosztásuk eltérő volt. Volt olyan munkahely ahol állandó időbeosztásban dolgoztak, máshol, változó volt az időbeosztásuk, amit előre kaptak meg. 

A tanulók szállása a partner intézményeknél és a kollégiumban megfelelő színvonalú volt, biztosítva voltak a nyugodt körülmény a pihenéshez. Az étkezésüket a partnerintézmények biztosították a tanulók részre, amelynek mennyisége és minősége jó volt. A kollégiumban lévő tanulóknak étkezésüket részben maguknak kellett megoldani. A kísérőtanárok gondoskodtak arról, hogy hetente több alkalommal meleg ebédhez, vacsorához jussanak.

A diákok a kísérőtanárokkal mobiltelefonon tartották a kapcsolatot, illetve igyekezték a várostól távol eső munkahelyeket minimálisan hetente egyszer, de inkább gyakrabban felkeresni. A szülőkkel való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében az iskola 7 db notebookot biztosított a projekt számára.

A kísérőtanárok igyekeztek színes, változatos programokat szervezni a tanulók részére, hogy jobban megismerhessék azt az országot és környéket, ahol 7 hétig fognak élni. A tanulók változatos munkarendjük miatt, nem egyforma mértékben tudtak ezeken a programokon részt venni, de igyekeztünk, hogy minden tanulónak legyen lehetősége kirándulni, szórakozni (bár nem mindenki élt a felkínált alternatívákkal). A tanulók kirándulni voltak Münchenben, Erdingben és a Chiemsee-nél, a Schmelmer Hof hotel tulajdonosa a nála lévő tanulókat elvitte a Wendelstein hegyre. Szeretünk volna több szabadidős tevékenységet, kirándulást szervezni, de a folyamatosan felmerülő apróbb események megakadályozták ezt. Megbetegedések, kisebb balesetek, fogorvosi kezelések nem tették lehetővé, hogy előre lehessen programokat szervezni.

A projektet sikeresnek és eredményesnek ítéljük és bízunk a folytatásban.

 

Kisvárda, 2012. október 25.

 

Mató Zsuzsa és Heiner Ferenc kísérőtanárok

 

Szakmai beszamolo.doc Leonardo 2012 beszamolo.pptx

 

{gallery}121025_leonardo{/gallery}

 

Emlékek felidézése

 

A németországi szakmai gyakorlaton részt vett diákok 2012. november 7-én a projektet lezáró kötetlen beszélgetés alkalmából ismét felidézhették élményeiket. Fotók bemutatásával újra felelevenítették a dolgos hétköznapokat, a kirándulások örömeit, a vidám és szomorú eseményeket. A jó hangulatú beszélgetésen a diákok és kísérő tanáraikon kívül az iskola vezetése és több érdeklődő tanár és tanuló vett részt.

A találkozóról a Nyirséghír weboldalán is olvasható tudósítás.

 

{gallery}121107_leonardo{/gallery}

 

Europass bizonyítványok átadása

 

Intézményünkben minden évben megrendezik a pályaválasztási napokat. A program megnyitójára 2012. november 12-én 14 órakor került sor. Az ünnepségen az Egész életen át tartó tanulás program keretén belül Németországban szakmai gyakorlaton résztvevő diákoknak Moldvay Zsolt igazgatóhelyettes átadta az Europass bizonyítványokat.

A pályaválasztási kiállítással egybekötött rendezvényen az idegen nyelvi munkaközösség bemutatja a németországi szakmai gyakorlat munkahelyeit. Az egy hétig tartó kiállításon az érdeklődőknek lehetőségük van tanulmányozni a hotelek és éttermek prospektusait és étlapjait is.

A rendezvényről tudósítás található a Nyírséghír weboldalán.

 

Prezentacio a palyavalasztasi hetre.pptx

 

{gallery}121112_leonardo{/gallery}

 

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting