Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

Iskolánk története

Nyomtatás
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 


"Az ország fiatalságát nevelni akarom,
művelt erkölcsökre akarom szoktatni. "
(II. Rákóczi Ferenc)

 

Egykori tanfelügyelői jelentésekből tudjuk, hogy Kisvárdán az elsők között alakult meg a megyében a tanoncok képzését szolgáló iskola 1885-ben. Iskolánk elődje ruházati, fa- és fémipari képzést nyújtott. A tanítás a délutáni órákban folyt.

Az iskola 1938-ban vált szakirányúvá, ekkor már leány- és fiútagozaton tanítottak. Néhány az akkor oktatott szakmák közül: női-, férfi szabó, kalapkészítő, női fodrász, divatkereskedő, fehérnemű-varró és fényképész. 

Akkoriban a gyakorlati képzés függetlenül folyt az iskolától. Az 1948-as államosításkor kapott az iskola önálló épületet. (Ez ma is része intézményünknek, 8 tanteremnek és a kabinetképzésnek ad otthont). Az intézet vasas profilúvá lett.

1965. február 1-től az intézet hivatalos elnevezése: 111. Sz. II. Rákóczi Ferenc Ipari Szakmunkásképző Intézet lett. A képzés kezdetben két éves volt, majd három évesre módosították. Az 1970-es évektől egyre nőtt a tanulólétszám. 1978 szeptemberében a jelenlegi épületben kezdődött meg a tanítás. 

1991. szeptemberében indult az első szakközépiskolai évfolyam gépjárművezető és karbantartó szakon. Ettől kezdve nevünk: II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola. Jelenleg szakközépiskolai, szakiskolai és OKJ-s, valamint érettségire épülő OKJ-s rendszerben oktatunk.

 

 

 

 

Visitor live tracking counter, stats and anti-spam
Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting